Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


BBC, despre demiterea Ecaterinei Andronescu: premierul României și-a concediat ministrul educației pentru comentariile „profund greșite” despre un caz de răpire

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 4 august 2019 Etichete: , ,

BBC scrie, în ediția de ieri, despre demiterea ministrului Invățământului, Ecaterina Andronescu. Jurnaliștii englezi scriu că ministrul Andronescu este cel mai recent membru al Guvernului care a plecat în urma scandalului de la Caracal, însă „criticii ce mai multe demisii”. 

„Premierul României și-a concediat ministrul educației pentru comentariile „profund greșite” despre un caz de răpire.

Într-un interviu TV la începutul acestei săptămâni, Ecaterina Andronescu a spus că a fost învățată „să nu se urce în mașini cu străini”.

Alexandra Maceșanu, în vârstă de 15 ani, a fost răpita la vest de capitala București, miercurea trecută.

Suspectul, Gheorghe Dincă, în vârstă de 65 de ani, a declarat poliției că a ucis-o pe Alexandra.

Testele medico-legale au confirmat că ADN-ul Alexandrei a fost găsit în rămășițele umane la domiciliul lui Dincă, au spus anchetatorii.

Premierul României, Viorica Dancilă, a declarat că observațiile Ecaterinei Andronescu despre răpirea unei adolescente arată o „lipsă de înțelegere”. Doamna Andronescu a spus apoi că nu intenționează să dea vina pe victimă sau pe părinții ei.

Ministrul educației este cel mai recent oficial al guvernului român care și-a pierdut locul de muncă pentru acest caz, fapt care a provocat crize publice.

Șeful Poliției din România, Ioan Buda, a fost dat afară și apoi ministrul de interne, Nicolae Moga, a renunțat la funcție, însă criticii cer mai multe demisii.

Autoritățile au fost criticate pentru ceea ce se vede ca răspunsul lor lent la cele trei apeluri de urgență ale Alexandrei.

Premierul României, Viorica Dancila, a declarat că observațiile Ecaterinei Andronescu despre răpirea unei adolescente arată o „lipsă de înțelegere”. Dna Andronescu a declarat că nu intenționează să dea vina pe victimă sau pe părinții ei”, au relatat jurnaliștii de la bbc.com

 Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, într-o emisiune la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat Andronescu.

 

https://www.bbc.com/news/world-europe-49210168

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW