Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Bătălia politică pentru Primăria Capitalei e dusă de PSD la DNA. Mai mulți parlamentari social-democrați, denunț pe numele lui Nicușor Dan – DOCUMENT

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Cu mai puțin de două săptămâni rămase până la alegerile locale lupta politică se ascute în Capitală. Mai mulți parlamentari PSD au depus un denunț la Direcția Națională Anticorupție pe numele lui Nicușor Dan, acuzându-l pe acesta de comiterea a nu mai puțin de cinci infracțiuni. 

Denunțul, elaborat de casa de avocatură a lui Gheorghe Piperea, este semnat de Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Căruceriu şi Florin Manole.

În esență, social-democrații își fundamentează acuzațiile pe o înregistrare făcută de Cristian Zărescu, consilier al primarului Sectorului 4, în care Nicușor Dan susține că Primăria Sectorului 4 i-a încălcat drepturile unui cetățean.

Nicușor Dan: M-am adresat Primăriei Sectorului 4, unde am atras atenția de comiterea unui abuz

Cu privire la discuția avută cu Cristian Zărescu, Nicușor Dan a explicat că s-a implicat în calitate de deputat pentru a ajuta un cetățean abuzat de Primăria Sectorului 4, fapt care ar fi dovedit printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București.

„Un cetățean din Sectorul 4 a fost abuzat de Primăria Sectorului 4, care i-a demolat ilegal proprietatea. Acest fapt a fost constatat prin decizie definitivă a Curții de Apel București. Instanța a constatat, prin hotărâre definitivă, că Primăria Sectorului 4 a abuzat un cetățean. Abuzul a constat că a fost demolată fără autorizație, fără niciun act, o proprietate existentă în baza unei autorizații pe care chiar Primăria Sectorului 4 o dăduse în anul 2013. Înainte de a-i fi demolată proprietatea, cetățeanului respectiv a apelat la mine, parlamentar de București, și m-a rugat să îl ajut. Eu am ajutat un om abuzat de autoritate, așa cum am făcut 15 ani cu mii de oameni. Am fost întâi împreună la Avocatul Poporului, care putea să oprească acest abuz, nu a făcut-o. M-am adresat Primăriei Sectorului 4, unde am atras atenția de comiterea unui abuz. Nu am rezolvat nici aici, așa că am intervenit în litigiu, alături Asociația Salvați Bucureștiul, și instanța ne-a dat dreptate. Instanța a constatat că Primăria Sectorului 4 a demolat abuziv proprietatea unui cetățean”, a declarat Nicușor Dan.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW