Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Bătălia pentru Finanțe: favoritul premierului Cîțu nu e dorit de președintele Iohannis. Cine i-ar putea lua locul lui Nazare în ministerul care împarte banii

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 3 august 2021 Etichete: , ,

Dan Vîlceanu, numele preferat de premierul Florin Cîțu pentru preluarea funcției de ministru al Finanțelor nu este dorit și de președintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice. Vîlceanu a fost vehiculat încă de la momentul remanierii lui Alexandru Nazare.

Șef al liberalilor din Gorj, Dan Vîlceanu este de profesie economist. Înainte de a intra în PNL, el a făcut parte din PD-L și TSD (Tineretul Social Democrat).

Vîlceanu este considerat un apropiat al premierului Florin Cîțu, actualul ministru interimar al Finanțelor.

Bătălia din PNL

Nici în PNL nu îl vrea toată lumea pe Vîlceanu. Tabăra condusă de Ludovic Orban are alte propuneri, printre care Ionel Dancă, spun sursele Main News. Propuneri care, se pare, nu ar fi pe placul premierului

CITEȘTE ȘI: SURSE Restricții pentru cetățenii nevaccinați împotriva COVID-19, analizate de Guvern

Ministerul care împarte banii

Ministerul de Finanțe este unul dintre cele mai importante din Guvern, având responsabilitatea bugetului.

Fostul ministru, Alexandru Nazare, a plecat cu scandal din Executiv. El a fost demis de premier, care i-a reproșat lipsa comunicării și o serie de angajări.

Înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL”, a scris Nazare pe Facebook la momentul remanierii.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW