Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Băsescu: Nu este treaba lui Putin cum se apără România

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 30 ianuarie 2022

Fostul președinte Traian Băsescu a transmis duminică, 30 ianuarie, că România are dreptul să se apere cu sprijin american și „nu este treaba” președintelui rus Vladimir Putin cum se apără țar noastră.

„Romania are dreptul sa se apere, chiar si cu sprijin american, si nimeni nu-i poate cere sa fie “miel” bun de sacrificat la nevoie, iar Presedintele Putin este ultimul care poate avea astfel de pretentii si nu este treaba lui cum se apara Romania”, a scris, între altele, Traian Băsescu pe contul său de Facebook duminică, 30 ianuarie.

Băsescu a venit cu aceste precizări în contextul în care un post de televiziune a prezentat o reacție mai veche a sa la afirmațiile liderului rus, care susținea că scutul antirachetă de la Deveselu ar fi o amenințare la adresa Federației Ruse.

Context

România ar fi de acord să primească oficiali ai Federației Ruse în inspecție la baza militară de la Deveselu, doar în condițiile în care reprezentanții Kremlin-ului ar accepta ca delegați români să vadă baze din Rusia.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi seara, 27 ianuarie, că nu vede absolut nicio problemă ca Federaţia Rusă sau oricine altcineva să vină să viziteze baza de la Deveselu.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat duminică, 30 ianuarie, referitor la propunerea către ruși de a vizita scutul de la Deveselu, că partea română nu a primit până acum răspuns.

„Federaţia Rusă nu a răspuns până în acest moment acestei propuneri”, a adăugat Vasile Dîncu. Ministrul a opinat, totodată, că nu crede că Rusia va accepta să îşi arate şi capacităţile pe care le are în anumite baze.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *