Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Baroulul Bucureşti verifică dacă avocatul familiei Luizei Melencu a comis abateri disciplinare/ Verificări privind posibile îngrădiri ale apărării

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 10 august 2019 Etichete: , , ,

Baroul București s-a autosesizat în cazul crimelor de la Caracal, demarând verificări privindu-l pe avocatul Tonel Pop, cel care reprezintă familia uneia dintre fetele dispărute, Luiza Melencu. Astfel, se verifică dacă acesta a comis abateri disciplinare, precum și dacă măsurile dispuse de procurori au îngrădit exercitarea dreptului la apărare.

Baroul Bucureşti s-a autosezizat

„Consiliul Baroului Bucuresti a luat act despre existenta unor incidente intens mediatizate, in care a fost implicat un avocat din Baroul Bucuresti, cu ocazia cercetarilor care se efectueaza in dosarul „Caracal“.

Fata de pozitia exprimata public de domnul avocat Pop-Mitoi Tonel, precum si fata de informatiile transmise presei de catre D.I.I.C.O.T., Consiliul Baroului Bucuresti s-a autosesizat si a hotarat cercetarea urmatoarelor aspecte:

 • Daca activitatea desfasurata si pozitiile publice ale  domnului avocat Pop-Mitoi Tonel pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara;
 • In ce masura actele de procedura dispuse de catre procurorul de caz pot constitui ingradiri nepermise ale exercitarii dreptului la aparare.

Consiliul Baroului Bucuresti a insarcinat o comisie formata din 3 membri sa efectueze cercetarile necesare, sa solicite puncte de vedere si relatii, si, pe aceasta baza, sa prezinte intr-un termen adecvat, concluziile sale, pentru luarea masurilor legale.

Consiliul Baroului Bucuresti este consecvent in a atrage atentia tuturor participantilor la actul de justitie ca respectarea stricta a legii este conditie indispensabila pentru garantarea dreptului la aparare, avocatilor revenindu-le obligatia de a se supune aceluiasi imperativ,precum si de a respecta si regulile deontologice care guverneaza exercitiul profesiei”, transmite Baroul Bucureşti printr-un comunicat de presă.

Tonel Pop, fotografie la percheziţii

„Am cerut şefului de aici, şefului criminaliştilor, să îmi facă o fotografie în faţa unui cort cu prelata trasă şi mi-au făcut dânşii o fotografie în faţa prelatei.  Am cerut voie şefului criminaliştilor să îmi facă o poza în combinezonul acela pentru că era haios, ştiţi?! Şi dânşii mi-au făcut o poză la o prelată, deci nu se vede nicio frunză!”, le spunea Pop jurnaliştilor în urmă cu câteva zile.

Ulterior, procurorii I-au cerut să părăsească locul în care se desfăşoară percheziţiile, iar acesta a acuzat că intenţia reală a anchetatorilor este să nu furnizeze informaţii publicului şi să nu aibă acces la actele de cercetare.

Avocatul a lansat mai multe informaţii neconfirmate de anchetatori despre acest dosar.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW