Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Barometru de Sănătate Publică: 67% dintre adulți s-au vaccinat sau vor să se vaccineze contra COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 decembrie 2021

Crește numărul cetățenilor care se raportează pozitiv la vaccinul contra COVID-19, Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Inscop, 67% dintre adulți spuneau la momentul culegerii datelor, 1-19 noiembrie, că se vor vaccina în perioada următoare, că au început vaccinarea, sau că erau complet vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2. 

În prezent, rata de vaccinare în rândul adulților este de aproximativ 52%, ceea ce înseamnă că, teoretic, ar mai fi spațiu de creștere a numărului persoanelor vaccinate.

Cu toate acestea, arată cercetătorii LARICS, cei care au analizat datele, cifra aceasta trebuie privită cu precauție, având în vedere că, deja, la sfârșitul lui noiembrie/începutul lui decembrie au apărut schimbări majore în discursul autorităților privind vaccinarea: certificatul verde la locul de muncă a încetat să fie o problemă presantă pentru public (cum era la jumătatea lui noiembrie).

În plus, arată LARICS, a apărut varianta omicron a virusului, despre care autoritățile medicale sunt îngrijorate că ar putea să nu fie atât de bine acoperită de vaccinurile disponibile

Toate acestea, susțin reprezentanții Laboratorului, vor încetini vaccinarea, care probabil va fi accelerată iarăși de un eventual val 5 pandemic, în ianuarie.

Barometrul de sănătate publică (ediția a II-a – noiembrie 2021) a fost realizat de LARICS, în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente
(ARPIM). Datele sondajului de opinie au fost culese, verificate și analizate în perioada 1 noiembrie
– 19 noiembrie 2021. Volumul eșantionului a fost de 1005 persoane și este reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de la 18 ani în sus. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilistic.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW