Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Barna: PSD și PNL se întrec în Parlament să scoată de la naftalină proiectele nocive, inițiate și votate exclusiv de ei, între ei, pentru ei

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , , ,

Liderul USR, Dan Barna, susține că social-democrații și liberalii „se erijează în apărători ai statului de drept și ai democrației” după ce au anunțat că au respins în Parlament proiecte de legi inițiate și votate „exclusiv de ei”.

Barna a scris pe Facebook că „din postura de fost, respectiv actual partid la guvernare, PSD și PNL se întrec în Parlament să scoată de la naftalină proiecte nocive inițiate de „ceilalți”, doar pentru a se putea lăuda apoi că le resping și a se erija în apărători ai statului de drept, ai democrației și ai românilor”.

„Adevărul este că toate aceste proiecte prin care s-au dat Justiției sistematic lovitură după lovitură nu sunt ale „celorlalți”. Sunt ale PSD aliat cu PNL sub umbrela USL, ale PNL aliat cu PC-ul lui Dan Voiculescu sub umbrela Alianței de Centru Dreapta, sunt ale ALDE aliat cu PC, sunt ale UDMR aliat cu oricine a fost la putere, sunt ale Pro România desprins din PSD și revenit la matcă și tot așa. Proiectele privind amnistia, grațierea, executarea pedepselor, reducerea pedepselor, dezincriminarea unor infracțiuni, eliminarea cătușelor etc. au fost inițiate și votate exclusiv de ei, între ei, pentru ei”, scrie liderul USR pe pagina sa de socializare.

Context

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, a anunţat, miercuri, că Parlamentul a respins cele şase proiecte de lege din domeniul justiţiei iniţiate de PSD. Liberalul a precizat că aceste acte normative “erau extrem de nocive”, fiind semnate de Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae.

„Astăzi pentru România şi pentru Partidul Naţional Liberal e o zi importantă, noi am numit-o miercurea albă, după marţea neagră, e ziua în care la solicitarea Partidului Naţional Liberal Parlamentul României introduce pe ordinea de zi şi respinge prin vot cele şase proiecte pe justiţie iniţiate de către PSD care stăteau până astăzi ascunse în sertarele Parlamentului”, a declarat Florin Roman.

Florin Roman spune că este vorba despre proiecte de legi extrem de nocive, “marca Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae”.

„Discutăm de proiecte de legi extrem de nocive, marca Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae în special, susţinuţi de parlamentarii PSD, proiecte care practic dădeau mai multe drepturi infractorilor şi luau din posibilităţi celor care trebuie să aplice legea, în speţă judecătorilor şi procurorilor, dar care generau şi o stare specială din nou pentru parlamentari, care potrivit acestor propuneri legislative erau scoşi de sub incidenţa infracţiunilor penale pentru infracţiuni de serviciu şi pentru fapte de corupţie, discutam de scăderea pedepselor, discutam de reintroducerea insultei şi calomniei pe proiectele propuse de PSD”, a explicat Florin Roman.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW