Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna: Plecăm de la premisa că Guvernul Orban II va pica

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , ,

Premierul desemnat, Ludovic Orban, s-a întâlnit luni cu liderul USR, Dan Barna, pentru a obține sprijin pentru declanșarea alegerilor anticipate. În urma negocierilor, Dan Barna a declarat că pornește de la „obiectivul” că Guvernul Orban II va pica, însă, în cazul în care PSD va forța învestirea Guvernului, miza este ca în programul de guvernare să existe și alegerea primarilor în două tururi.

„ (…) I-am cerut premierului și a fost de acord ca pentru cel de al doilea guvern primul obiectiv al programului de guvernare sa fie alegerea primarilor în doua tururi dar și celelalte elemente din acordul politic pe care l-am semnat cu PNL la învestirea guvernului toamna trecută, astfel încât cei de la PSD vor forța învestirea unui guvern, acel guvern să aibă un mandat de la Parlament, să revină la primarii în două tururi, să rezolve și să ia măsurile legate de Secția Speciale care se găsesc în momentul de față în acordul USR-PNL”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a mai precizat că USR pornește de la premisa că Guvernul Orban II va pica la votul de învestire de peste două săptămâni.

„ Noi pornim de la obiectivul că acest guvern pe care îl vom audia săptămâna viitoare va pica. Dar în orice scenariu miza este ca în programul de guvernare al următorului să existe și alegerea primarilor în doua tururi. Am mai discutat puțin și despre alegerile locale și despre scenariile care pot fi avute în vedere, mai așteptăm încă și noi, și cei de la PNL, lucru confirmat de premier, sondajele care se desfășoară la nivelul întregul țări pentru a ne așeza la masă, dar există o deschidere reală ca acolo unde avem primari PSD în funcție să căutăm variante prin care să scăpăm de PSD”, a precizat liderul USR.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW