Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Barna face apel la respectarea măsurilor de protecție în contextul Covid-19: Costul pandemiei este deja mult prea mare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 iunie 2020 Etichete: , , ,

Liderul USR, Dan Barna, face apel la aplicarea măsurilor de protecție în contextul pandemiei de coronavirus. „Costul pandemiei este deja foarte mare”, susține el.

„Costul pandemiei este deja foarte mare. El se calculează inclusiv în locuri de muncă şi oportunităţi pierdute. Dacă nu vrem ca acest cost să devină şi mai mare, până la nivelul la care va fi imposibil de recuperat, trebuie să avem grijă de noi. De aceea, dincolo de orice măsură pe care o pot lua autorităţile, responsabilitatea personală are o importanţă crucială zilele acestea. (…) Fermitatea în aplicarea măsurilor de protecţie trebuie să vina din partea fiecăruia dintre noi. Da, ştiu că sunt printre noi şi sceptici şi oameni care nu cred în pericol. Singurul fel în care pot fi cu adevărat convinşi că nu e de glumă este prin a nu accepta excepţii. Niciuna. Nu, nu va primi nimeni un premiu pentru respectarea regulilor. Dar riscul de a vedea membri de familie, prieteni, membri ai comunităţii pierzând lupta cu boala scade semnificativ. Şi asta e suficient pentru orice inconvenient minor reieşit din purtarea măştii sau dintr-o discuţie în contradictoriu cu cei care refuză să o facă”, a scris, vineri, Barna pe Facebook.

El le transmite celor care conduc o afacere să se asigure că angajaţii au la dispoziţie materiale de protecţie şi le folosesc.

„Dacă sunteţi obligat de circumstanţe să interacţionaţi cu mulţi oameni, nu faceţi excepţii de la regula purtării măştii pentru nimeni. O persoană care nu respecta regulile nu se pune doar pe sine în pericol, ci şi pe toţi cei din jur”, a mai scris Barna.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW