Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Barna, despre dosarul 10 August: A devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta / Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 august 2020 Etichete: , , ,

La doi ani de la protestele violente din Piața Victoriei, liderul USR, Dan Barna, spune că dosarul 10 August a devenit „un cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta”. Președintele USR susține că regimul lui Liviu Dragnea va continua să trăiască în umbră cât timp cei care l-au sprijinit continuă să facă parte din stat.

„Acum doi ani, în 10 august, eram în Piața Victoriei din București împreună cu colegii mei și voluntari strângând semnăturile necesare pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice. Am văzut atunci mai multe lucruri. Primul dintre ele este fantastica mobilizare a românilor din diaspora și din țară în fața unui regim autoritarist a cărui unic scop era acumularea puterii și jefuirea resurselor țării. Apoi am văzut cum Liviu Dragnea și complicii săi nu au ezitat să folosească cinic și cu intenție violența împotriva cetățenilor pașnici.

Azi, doi ani mai târziu, încă nu știm adevărul despre intervenția din acea zi. Deși sunt sute de plângeri ale victimelor și mii de minute de filmare care documentează intervenția în forță a autorităților, încă nu avem răspunsuri clare. Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranța că acea zi va fi uitată”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna a adus noi acuzații la adresa lui Liviu Dragnea și a celor care l-au susținut:

„Nu uităm. Iar justiția română trebuie să știe că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român. Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră câtă vreme cei care l-au făcut posibil, l-au sprijinit și acum îi acoperă faptele continuă să fie parte din stat. Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de acea guvernare.”

Procesul redeschiderii dosarului 10 august se judecă la Curtea de Apel din Capitală. Instanța a amânat chiar pentru luni, 10 august, discutarea cererii DIICOT, de reluare a cercetărilor pe numele foștilor șefi ai Jandarmeriei.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW