Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


Barna: Alegerile locale să aibă loc cât mai târziu, iar dacă situația legată de Covid-19 va degenera să fie amânate pentru toamnă

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , , ,

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți seara, după discuțiile avute cu premierul Ludovic Orban, că deși alegerile locale ar putea avea loc pe 28 iunie, acestea trebuie să aibă loc cât mai târziu, iar dacă situația legată de coronavirus va degenera, acestea să fie amânate pentru toamnă.

„Data de 28 pare data realistă. Am explicat că alegerile trebuie să fie cât de târziu, sperând că se va depăși problema de sănătate publică. (…) Dacă situația va degenera, pentru că există acest risc, am pus pe masă și perspectiva amânării alegerilor locale spre toamnă”, a declarat Barna.

Dan Barna solicită să se găsească o soluție pentru renunțarea la strângerea de semnături pentru alegerile locale, deoarece reprezintă o modalitate certă de a răspândi virusul.

„În momentul de față, pentru România prioritatea este asigurarea sănătății publice. Din această perspectivă, subiectul anticipatelor e de plan secund. E necesar un guvern stabil”, a mai declarat Barna.

Întrebat dacă Guvernul Cîțu poate să fie un guvern stabil, liderul USR a răspuns:

„Categoric da. E nevoie de autoritatea necesară. Dincolo de declarații de bună credință, e nevoie de decizii ferme, altfel scenariul din Italia se va întâmpla în România în două săptămâni”, a mai declarat Barna.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW