Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Barna acuză că proiectul de lege pentru impozitarea pensiilor speciale a fost sabotat. Liderul USR spune că CCR primește instrumentele necesare pentru a declara neconstituțională legea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele USR Dan Barna acuză că ce s-a întâmplat, joi, în plenul Parlamentului reprezintă „o sabotare” a legii adoptate cu o zi în urmă care prevede impozitarea pensiilor speciale. 

În această dimineață, în BPR am avut surpriza să constatăm că proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost scos de pe ordinea de zi. Ce s-a întâmplat astăzi în plenul comun este o sabotare a legii adoptate ieri de Parlament. Am auzit cu emoție cum USL-ul ne explica că această temă a pensiilor speciale a fost întotdeauna susținută. Înafară de un surâs amar, nu am nimic de comentat aici. Este foarte bine că Parlamentul, după patru ani de luptă a USR-ului în sfârșit a înțeles  că cetățenii așteaptă ca acest abuz de moralitate, care sunt pensiile speciale, că acest subiect trebuie abordat. Modalitatea prin care astăzi a fost soluționată aparent problema pensiilor speciale nu este decât o sabotare conștientă a legii adoptate ieri de Parlament pentru că pe deciziile CCR, se spune că o lege în momentul în care trece de camera decizională nu se mai poate interveni asupra ei în niciun fel. Ideea că astăzi nu am adoptat o lege, o hotărâre sau un memorandum. Astăzi am adoptat o prevedere. Această prevedere agățată ca niște zurgălăi de legea pentru impozitarea pensiilor speciale nu face decât să dea CCR argumentele și instrumentele necesare pentru a o declara neconstituțională. Speranța USL este aceea fiind aceea că urmează perioada electorală și rămân aceste privilegii.(….) „, a declarat Dan Barna.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW