Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Bărbatul confundat cu criminalii de la Sibiu, detalii despre cum a fost săltat de polițiști: „M-au luat la bătaie”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2023 Etichete: ,

Individul din Dolj, confundat de către polițiști cu unul dintre presupușii criminali ai omului de afaceri din Sibiu, s-a întors la domiciliu. Într-o relatare pentru jurnaliști, el a descris modul în care a fost reținut de forțele de ordine și agresat repetat, chiar sub privirile soției sale.

Laurențiu Lăcătușu, în vârstă de 31 de ani, unul dintre cei trei indivizi bănuiți în legătură cu omorul milionarului, a fost reținut de către polițiști joi seara, în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj.

„Când am venit de la lucru m-au prins aici doi civili. M-au tăvălit pe jos, mi-au dat cu pumnii în gură, cu picioarele. M-au luat la bătaie… (…) Eu vin de la lucru să îmi iau bătaie de la poliție?”, a declarat acesta jurnaliștilor, potrivit Digi24.

Bărbatul a relatat că persoanele în cauză nu și-au prezentat actele de identitate în momentul reținerii sale, deoarece aceștia erau îmbrăcați civil și l-au tras spre mașina de poliție.

„De unde vii? Și unde mergi? Acasă? Suntem de la poliție, treci în mașină. Erau în civil. Domnule, stați așa, eu mă sui în mașină, dar o legitimație nu aveți? Ce legitimație, treci în mașină. Și atunci au început să mă târască pe jos.”

Soția bărbatului, care a asistat la întreaga scenă, afirmă că a observat mai mulți indivizi suspecti în jurul locuinței. Îngrijorată, l-a sunat pe soț să vină acasă, iar atunci când acesta a ieșit pe stradă, polițiștii s-au abătut asupra lui.

„Am țipat în gura mare să iasă vecinii, că m-am gândit că sunt hoți. Am strigat «vecine sari repede că îl omoară pe Laurențiu». Când colo era poliția. Ce treabă avea el de aici, un salahor, să ajungă tocmai până la Sibiu să facă crima. Cum să se poată? Un țăran? Haideți, doamnă, să fim serioși, că nu vine un țăran de aici să îți dea în cap la oraș, că nu știe ăla. Tot de acolo s-a făcut și s-a dat. Și bagă oameni nevinovați…”, a declarat aceasta.

Context

Anchetatorii au concluzionat că în cazul bărbatului din Dolj, adus la audieri în legătură cu crima de la Sibiu, nu există dovezi concludente care să permită luarea unei măsuri preventive. Cu toate acestea, autoritățile au subliniat că există informații conform cărora bărbatul ar putea fi unul dintre cei trei suspecți, având indicații în acest sens din partea mai multor martori. Procurorii au declarat, în schimb, că bărbatul din județul Timiș, reținut în acest caz, va fi prezentat instanței vineri, cu propunerea de arestare preventivă, potrivit news.ro.

Inițial, anchetatorii presupuneau că bărbatul este unul dintre cei trei atacatori implicați în uciderea lui Kreiner prin bătaie. Se știe că doi dintre participanții la faptă și o femeie asociată dosarului au fugit din țară în seara zilei de 7 noiembrie, după aflarea știrii că victima lor a decedat. Adrian Kreiner, om de afaceri din Sibiu, victima unui jaf în propria locuință, a fost legat și torturat de cei trei bărbați mascați.

Fiica sa, aflându-se la etaj, a fost amenințată cu un pistol și, neștiind combinația de la seif, a fost constrânsă să predea ce avea în poșetă – 40 de euro și 100 de lei. Ancheta a stabilit că suspecții au acționat la pont, fără intenția inițială de a-l ucide pe omul de afaceri.

foto: captură video Digi24

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW