Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Bărbat implicat în cazul vietanamezilor sufocați într-un TIR în Marea Britanie, prins în București

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 10 august 2022

Un bărbat în vârstă de 48 de ani implicat în cazul vietanamezilor sufocați într-un TIR în Marea Britanie, în anul 2019, a fost prins în București și reținut de procurori pentru o perioadă de 24 de ore. 

Bărbatul era urmărit internațional pentru omor din culpă, pe numele acestuia fiind emis un mandat european de arestare. El este cel care ar fi organizat și coordonat transportul ilegal în urma căruia 39 de cetățeni vietnamezi au murit sufocați.

„Astăzi, 10 august, în București, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat un bărbat, de 48 de ani, urmărit internațional, la solicitarea autorităților judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor prin imprudență (omor din culpă) și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

Din cercetări a reieșit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat și coordonat transportul ilegal al mai multor migranți, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deținute de o grupare infracțională, folosit în acest scop.

La data de 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsuflețite a 39 de cetățeni vietnamezi, bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închiși într-o remorcă, timp de aproape 12 ore”, a transmis Poliția Română.

Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării, în favoarea autorităților britanice.

Foto: Captură/ Poliția Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW