Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Bărbat din Bihor, trimis în judecată după ce și-a terorizat iubita până când aceasta s-a sinucis

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Un bărbat din Bihor a fost trimis în judecată fiindcă și-a terorizat concubina până când femeia nu a mai rezistat și s-a sinucis. Potrivit procurorilor, bătăile și umilințele zilnice la care a supus-o, chiar și în fața celor trei copii pe care îi aveau împreună, au împins-o pe femeie spre suicid.

Cei doi erau împreună de 18 ani și aveau trei copii. Vecinii spun că deși femeia era gospodină, își îngrijea copiii și animalele, seara, când se întorcea de la muncă, bărbatul o bătea. În 2017 femeia a ajuns la capătul puterilor și s-a sinucis.

„Prin acte sistematice de violenţă psihică şi fizică a determinat-o pe victimă să se sinucidă în locuinţa comună, consecinţă pe care inculpatul a cunoscut-o din declaraţiile victimei şi pe care a acceptat-o”, a declarat Tiberiu Sighiartău, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

După decesul mamei, cei trei copii au fost dați în grija unor familii din sat. Bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei și șapte ani.

„Copiii se găsesc în două familii, situaţia e bună, sunt monitorizaţi de Protecţia Copiilor din Oradea şi e mult mai bine decât dacă rămâneau cu tatăl”, a declarat Paul Cristian, primarul comunei Lăzăreni, citat de Digi24.ro.

În prezent, în Bihor nu există niciun centru pentru femeile supuse violenţelor domestice. Singurul de acest fel a fost închis anul trecut, din lipsă de fonduri.

Potrivit Poliției Române, în 2018 au fost reclamate aproximativ 100 de cazuri de violență domestică pe zi.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW