Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Bărbat de 35 de ani, reținut pentru trafic de minori și proxenetism / Cea mai tânără victimă are 17 ani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 9 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Galați a fost reținut, luni, de procurorii DIICOT, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată.

Din 2011 până în 2017, bărbatul a racolat nouă tinere, cea mai tânără victimă a acestuia fiind o fată de 17 ani, conform surselor mainnews.ro

„În cauză s-a stabilit că, în perioada 2011 – 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, acţionând împreună cu o altă persoană, inculpatul I.A.G., în vârstă de 35 de ani, a recrutat direct şi nemijlocit prin inducere în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată şi cu privire la condiţiile de lucru, mai multe persoane vătămate minore și majore„, conform DIICOT.

Fetele au fost duse în Irlanda și Italia pentru a fi exploatate sexual.

„Ulterior, le-a asigurat transportul, adăpostirea şi primirea în locaţii închiriate pe teritoriul Irlandei, le-a transferat în alte locaţii de pe teritoriul Irlandei sau din Irlanda în Italia şi invers, le-a supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale pe perioade cuprinse între două luni şi doi ani”, arată procurorii.

Tinerele erau constrânse psihic și șantajate emoțional de cel care le-a racolat. Bărbatul le împovăra pe fete cu datorii fictive pentru ca acestea să fie mai ușor de manipulat.

Inculpatul a obținut de pe urma tinerelor aproximativ 475.000 de euro.

În urma celor trei percheziții domiciliare din galați făcute de DIICOT au fost ridicate documente, medii de stocare și corespondență.

Inculpatul urmează să fie prezentat în cursul zilei de astăzi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW