Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Banca Mondială: Un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potențialul de productivitate a unui adult complet educat și sănătos

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2020 Etichete: , ,

„Un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potențialul de productivitate a unui adult complet educat și sănătos”, conform celei mai recente actualizări a Indexului Capitalului Uman al Băncii Mondiale. Raportul a măsurat nivelul de dezvoltare al capitalului uman în perioada pre-pandemică, la nivel global.

Indexul Capitalului Uman (HCI) a fost lansat pentru prima dată în 2018 și măsoară nivelul de cunoștințe și abilități pe care un copil născut astăzi îl va obține până la vârsta de 18 ani. Pentru HCI se iau în considerare riscurile asociate educației și sănătății dintr-o anumită țară, conform news.ro.

Pentru raportul din acest an a fost făcută o analiză timp de 10 ani, în perioada 2010-2020, în 103 țări. Conform analizei, un copil născut astăzi în România va avea o productivitate de 58% când va ajunge la maturitate.

Acest procent de 58% se calculează raportat la serviciile de sănătate și educație adecvate.

HCI este alcătuit din șase indicatori: probabilitatea de supravieţuire până la vârsta de 5 ani; anii de şcolarizare estimaţi ai copilului; rezultatele armonizate ale testelor; calitatea învăţării; rata de supravieţuire a adulţilor şi proporţia copiilor care nu suferă de deficienţe de creştere (datele privind acest ultim indicator nu sunt disponibile pentru România).

Datele sunt calculate pentru 174 de ţări ce acopereau 98% din populaţia lumii în martie 2020.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW