Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Bădălău, derapaj jignitor la adresa diasporei: „Fetele alea de le duc ăștia”/Reacția liderului PSD Giurgiu: N-am vrut să jignesc

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 29 noiembrie 2019 Etichete: ,

Președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat, în afara unei conferințe de presă că o mare parte din numărul românilor aflați în diaspora este reprezentat de „fetele alea de le duc ăștia”, făcând referire la tinerele românce care sunt racolate de proxeneți și traficate în țările din estul Europei. 

„ Ei (Românii din diaspora n.r) au 700 de mii de oameni avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul, până la 3-5 milioane, cât se vehiculează, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu…Nu știu, nu ilegal, dar nu știu ”, a spus Niculae Bădălău.

Contactat de mainnews.ro, Niculae Bădălău a explicat că declarația a fost scoasă din context și că a vorbit în afara conferinței de presă. Președintele PSD Giurgiu susține că afirmațiile sale au venit în contextul unor discuții despre  solicitarea PNL de a mări numărul de parlamentari pentru disapora de la 6 la 15.

„A fost o declarație scoasă din context. Eu îmi cer scuze că s-a interpretat greșit. N-am vrut să jignesc pe nimeni. Asta am gândit și asta am spus. Să fim serioși. Și dacă aș fi spus așa era total aiurea. Era discuția că și ele (‘fetele alea’ n.r) sunt o mică parte, într-adevăr mică, dar sunt, asta e realitatea, care înacalcă realitate și nu ne fac cinste”, a spus Niculae Bădălău.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW