Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


BAC 2019, sesiunea de toamnă. Elevii susțin vineri proba obligatorie a profilului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: , , , ,

Absolvenții claselor a XII-a, care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea de vară, susțin, vineri, proba obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Vineri, 23 august, candidații care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, vor susține proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru elevii de la real sau istorie pentru cei de la uman.

Luni, 26 august, elevii vor susține ultima probă a examenului de bacalaureat din sesiunea de toamnă, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării, care poate fi geografie, biologie, fizică, sociologie, psihologie, etc.

Marți și miercuri, 27 și 28 august, urmează evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, adică proba A. Joi, 29 august, va avea loc și evaluarea competenţelor în limba maternă, proba B. Vineri, 30 august și pe 2 septembrie vor fi evaluate competențele digitale ale absolvenților, adică proba D. Pe 2 și 3 septembrie elevii vor trece prin evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Peste 43.500 de candidați la sesiunea din toamnă

Primele rezultate se vor afișa, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pe 3 septembrie. Contestațiile pot fi depuse în aceași zi. Rezultatele finale vor fi publicate pe 7 septembrie.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018 – 2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW