Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Azilele groazei din Ilfov: Frații Godei au fost arestați preventiv

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 iulie 2023

Tribunalul București a decis miercuri, 5 iulie, arestarea preventivă a fraților Ștefan și Dan Godei, în dosarul penal privind azilele de bătrâni din Ilfov, unde aproape 100 de bătrâni ar fi fost torturați și ținuți în condiții inumane. Alți 10 inculpați au fost plasați în arest la domiciliu sau control judiciar. 

Polițiștii și procurii DIICOT au descins marți la 31 de adrese din Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş. Aproape 100 de bătrâni care locuiau într-un azil au fost preluați de autorități pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit anchetatorilor, în loc să fie îngrijiţi, bătrânii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante. Aceștia nu primeau mâncare suficientă, nici tratament medical pentru afecțiunile de care suferă și nici nu erau spălați și îngrijiți.

În schimb, pentru fiecare bătrân, administratorii căminelor primeau între 4.000 și 6.000 de lei lunar. O parte din acești bani erau plătiți direct de statul român. Totul a ieșit la iveală în urma unei anchete realizate de Centrului de Investigații Media (CIM) și Buletin de București.

Dosarul DIICOT vizează mai multe astfel de azile, conduse de Cristina Maria Dumitra și Ștefan Godei, fost șofer la Primăria Capitalei în perioada administrației Firea și membru PSD.

Printre cei implicați în afacere s-a numărat și Ligia Gheorghe (fosta Enache), consiliera și prietenă a ministrului familiei, Gabriela Firea, având calitatea de vicepreședinte al asociației prin care Ștefan Godei administra unul dintre azile. Până la această oră, ea nu a fost pusă sub învinuire de procurori.

În urma declanșării anchetei, Gabriela Firea a trimis un punct de vedere în care spune că nu are nicio legătură cu acest caz, subliniind că Ligia Gheorghe nu știa de cele întâmplate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW