Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Azil ilegal, depistat în Teleorman. 17 persoane au fost relocate

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 14 iulie 2023 Etichete: , , ,

Un nou centru pentru îngrijirea vârstnicilor care funcționa ilegal a fost depistat de Poliție, în urma controalelor desfășurate la nivel național. De data aceasta, perchezițiile au avut loc în județul Teleorman, au confirmat oficialii Poliției, pentru Main News. 

Astfel, 17 vârstnici cu handicap  au fost găsiți într-un imobil din localitatea  Pietroșani, care în acte figura „pensiune” din septembrie 2022. Potrivit reprezentanților IPJ Teleorman, persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unităţi medicale, pentru îngrijiri de specialitate. De asemenea, au fost contactate şi rudele acestora.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și evaziune fiscală. Totodată, au fost aplicate și sancțiuni contravenționale celei care deține imobilul „pensiune” în valoare de 12 000 de lei.

21 de azile ilegale, depistate de autorități

Numărul centrelor sociale închise în urma controalelor făcute de autorităţi la nivel naţional după ce au fost făcute publice informaţiile privind tratamente inumane la care erau supuşi bătrânii în unele azile a ajuns la 21. Alte 27 de astfel de centre au activitatea suspendată, până la remedierea deficienţelor constatate. Au fost date 76 de amenzi în valoare de 956.000 de lei, potrivit news.ro.

Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi comunicate joi seară, în cadrul acţiunilor de control declanşate la centrele pentru vârstnici, cele pentru persoane cu dizabilităţi şi cele pentru copii, au fost verificate 2.088 de astfel de centre.

CITEȘTE ȘI: Președintele ANPC publică imagini de la azilele controlate. Replică pentru premierul Ciolacu: Patru lămâi mucegăite și un sistem aproape la fel

Sursă foto: IPJ Teleorman

 

Comentarii