Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Avram Gal, candidatul ALDE la Primăria Câmpia Turzii, acuzat de DNA de trafic de influență la Unifarm / În timpul stării de urgență se lăuda cum donează echipamente medicale

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 20 august 2020 Etichete: , ,

Avram Gal, candidatul ALDE la Primăria Câmpia Turzii și liderul filialei municipale a formațiunii are probleme cu Direcția Națională Anticorupție. Concret, procurorii au început urmărirea penală pe numele politicianului pentru că în luna martie, în plină stare de urgență, ar fi primit de la reprezentantul unei firme 371.000 de lei, lăsându-l să creadă că ar avea influență la Unifarm, astfel încât compania de stat să încheie un contract pentru achiziția de echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă. 

Ce spune DNA

Potrivit parchetului anticorupție, inculpatul ar fi pretins 600.000 lei, sumă ce reprezenta o treime din profitul firmei respective în urma derulării contractului

„În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.
Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se arată în comunicatul DNA.

Se lăuda cu donarea de echipamente împotriva COVID-19

Pe 9 aprilie, Avram Gal, aflat în pre-campanie electorală, s-a lăudat în fața presei cu donarea unor echipamente de protecție împotriva COVID-19 Serviciului de Ambulanță Câmpia Turzii.

Avram Gal a fost consilier al ministrului Apărării, Gabriel Leș, dar și consilier al ministrului Lucrărilor Publice, Ion Ștefan. S-a făcut cunoscut pentru că, în anul 2019, i-a facilitat vizita în SUA șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Sursa foto: Facebook / Avram Gal

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com