Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Avocatul Poporului spune că ridicarea mașinilor parcate ilegal în București e ilegală/ Firea: Instituția devine avocatul nesimțirii

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 24 august 2019 Etichete: , ,

Pe 26 august, mașinile parcate neregulamentar ar trebui să fie ridicate, a anunțat Poliția Locală a Capitalei. Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat că ridicarea acestor mașini nu poate fi dispusă de către polițiștii locali, așa cum prevede hotărârea Consiliului General al Municipiului București, ci doar de polițiști rutieri.

Instituția condusă de Renate Weber cere Prefectului Municipiului București atacarea în cotencios a HCGMB nr. 371/2019 privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile orașului.

„În urma examinării actelor normative în vigoare, Avocatul Poporului consideră, între altele, că HCGMB nr. 371/2019 nesocotește normele legale în aplicarea cărora a fost dată și stabilește competența alternativă a polițiștilor rutieri sau locali în constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale, iar nu competența exclusivă a polițiștilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege. HCGMB decide că, în calitate de agenți constatatori, polițiștii locali pot dispune măsura ridicării, prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 și art. 2031 și art. 2032 din HG nr. 1361/2006.„, se arată într-un comunicat de presă.

Gabriela Firea: Instituția avocatului poporului tinde să devină avocatul nesimțirii

În urma acestui anunț, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un atac la adresa Renatei Weber spunând că instituția  tinde să devină „avocatul nesimțirii”.

”Institutia avocatul poporului tinde sa devina avocatul nesimtirii!
Ne sicaneaza si cearta ca ii deranjam pe prost-crescutii care blocheaza cu masinile : spitale, scoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati, institutii, linii de tramvai, statii de autobuz, chiar proprietati private, sub pretextul ca “am coborat sa-mi iau tigari”.. si se mai intorc dupa vreo doua ore!
S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele in curte ale scolilor din mediul rural, in toate spitalele din tara e ca in America! Totul este perfect! Avocatului poporului nu-i mai ramane decat sa se ocupe de cocalari!
Iar pe fond : mai cititi legile daca nu le stiti pe de rost!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW