Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Avocatul Poporului ia în calcul sesizarea CCR pentru OUG privind alegerile anticipate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 15 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Renate Weber, Avocatul Poporului, ar putea decide săptămâna viitoare dacă va sesiza Curtea Constituțională a României în ceea ce privește Ordonanța de Urgență pentru alegerile anticipate. 

Avocatul Poporului a precizat că nu va va face o sesizare „bloc” pentru cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul PNL cu o zi înainte să fie demis.

„Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate Ordonanţele de Urgenţă sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi evident le analizăm şi în funcţie de ce rezultă din analiza noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR. Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 sau mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiza noastră”, a declarat Renate Weber, pentru RFI.

Renate Weber a mai spus că sunt mai multe ordonanțe care sunt luate în calcul, printre care și cele din educație și sănătate.

„Ne-ar interesa mai degrabă dacă am primi din partea celor care vor să ne sesizeze şi nişte analize serioase în legătură cu drepturile care ar fi atinse prin aceste Ordonanţe (…) E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care îşi aşteaptă rândul, pentru că am primit şi din partea Asociaţiei Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe. E şi OUG privind serviciile de sănătate, deci avem mai multe în analiză (…). Săptămâna viitoare vom decide”, a mai spus şeful Avocatului Poporului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW