Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Avocatul Poporului cere ”măsuri energice” pentru combaterea epidemiei de rujeolă, după ce numărul de cazuri a trecut de 20.000

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

Avocatul Poporului, instituție condusă de Renate Weber, solicită autorităților să ia „măsuri energice” pentru combaterea epidemiei de rujeolă, după ce numărul de cazuri a trecut de 20.000 și având în vedere că serviciile medicale sunt concentrate mai mult pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

”Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, îşi manifestă îngrijorarea faţă de creşterea constantă a numărului de cazuri de rujeolă confirmate pe teritoriul României, acestea ajungând în prezent la aproximativ 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese. În contextul evoluţiei epidemiei de SARS-Cov-2, Avocatul Poporului reafirmă necesitatea ca autorităţile statului să întreprindă măsuri energice şi în direcţia prevenirii şi combaterii virusului rujeolic, având în vedere gradul de contagiozitate al acestuia”, a transmis, luni Avocatul Poporului.

Potrivit sursei citate, nu este de neglijat faptul că rujeola are anual două episoade de epidemie, primăvara și toamna.

”Conform unui comunicat de presă, UNICEF atrage atenţia că 117 milioane de copii din 37 de ţări ale lumii riscă să nu beneficieze de imunizarea împotriva rujeolei din cauza condiţiilor impuse de epidemia de SARS-COV2. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a formulat recomandări privind vaccinarea în timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus, afirmând că «statele trebuie să ia orice măsură este posibilă pentru a preveni pierderi de vieţi ce pot fi evitate prin vaccinare»”, a mai transmis Avocatul Poporului.

Instituția susține că nu doar combaterea coronavirusului trebuie să preocupe autoritățile statului, în contextul în care, lipsa unor servicii medicale adecvate în această perioadă poate conduce la mai multe pierderi de vieţi omeneşti, decât în cazul Covid-19.

Potrivit Insttutului Naţional de Sănătate Publică, la 1 mai 2020, numărul cazurilor de rujeolă din România este de 20.000, din care 64 de decese.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW