Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Avocatul Poporului: Boala Covid-19 a fost inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A/ Incapacitatea temporară de muncă va fi plătită în proporție de 100%

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 iunie 2020 Etichete: , ,

Avocatul Poporului a anunțat că Guvernul a aprobat includerea bolii Covid-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A, astfel încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită în proporție de 100%.

”Avocatul Poporului salută adoptarea de către Guvern a Hotărârii nr. 423 din 27 mai 2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguraţii beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, de 100% din salariu”, a transmis, vineri, instituţia.

În data de 30 aprilie 2020, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a solicitat Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, şi, în consecinţă, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus ajunge aproape la 20.000.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW