Saturday, January 23, 2021
Jurnalism corect


Avizul CSM pentru procurorii propuși la șefia marilor parchete: Giorgiana Hosu-negativ, Gabriela Scutea-negativ, Crin Bologa-pozitiv/ Predoiu: Nu este o surpriză pentru mine

By Madalina Balaceanu , in Justitie , at 11 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Două dintre propunerile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, la șefia marilor parchete au primit aviz negativ din partea Secției pentru procurori a CSM. Este vorba despre Giorgiana Hosu, propusă la șefia DIICOT, și Gabriela Scutea, propusă la șefia Parchetului General. Crin Bologa, propunerea pentru conducerea DNA, a primit aviz pozitiv.

„În data de 11 februarie 2020, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma derulării interviurilor programate, a avizat propunerile ministrului justiției de numire în funcțiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, astfel:

 • doamna GABRIELA SCUTEA pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – aviz negativ;
 • domnul CRIN NICU BOLOGA pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – aviz pozitiv;
 • doamna GIORGIANA ELENA HOSU pentru funcția de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – aviz negativ”, a anunțat CSM.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ. Președintele Klaus Iohannis va decide dacă îi va numi sau nu în funcție pe cei trei procurori.

Predoiu: Nu sunt dezamăgit, nu este o surpriză pentru mine

După aflarea rezultatului, Cătălin Predoiu a declarat că avizele procurorilor propuși nu sunt o surpriză pentru el.

”Nu sunt dezamăgit, nu este o surpriză pentru mine. Vreau doar să precizez că există un întreg ansamblu de date care trebuie luate în calcul, care nu țin doar de prestația în fața comisiei. Cred că asta explică diferența între poziția ministerului și poziția CSM. Se pare că aici la consiliu lucrurile au stat invers, excesul de emotivitate al unora dintre candidați a contat în rezultat”.

Întrebată dacă ia în calcul să se retragă din cursă, Giorgiana Hosu a declarat că nu va lua nicio hotărâre.

”În acest moment, nu o să iau nicio hotărâre. Orice variantă poate sta în picioare. În acest moment asigur conducerea și reprezentarea DIICOT. Sunt singura persoană care poate face asta”

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW