Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Aviz pozitiv pentru Nicolae Ciucă, ministrul propus la Apărare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale în Guvernul Orban, a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Decizia a fost luată cu 18 voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi o abţinere.

La audieri, el a fost însoțit de premierul desemnat, Ludovic Orban. Nicolae Ciucă a precizat că una dintre priorități este creșterea prezenței militare americane în România. De asemenea, el a susținut că desele modificări ale legislației privind salariile și pensiile militarilor sunt de natură a afecta moralul armatei.

„Voi avea în vedere investițiile în infrastructură. Voi avea o colaborare cu ministrul Transporturilor pentru a răspunde nevoii de mobilitate militară. În ceea ce privește înzestrarea armatei, interesul nostru trebuie să fie ca o bună parte din banii alocați să se întoarcă în industria națională – crearea de noi locuri de muncă și mentenanță în România. Ne bazăm pe trei piloni, apartenența la UE, NATO și parteneriatul strategic cu SUA. Trebuie să accelerăm creșterea prezenței militare americane în România”, a spus ministrul propus al Apărării.

De asemenea, Nicolae Ciucă le-a promis parlamentarilor că, împreună cu șeful Statului Major General, va veni, dată pe semestru, pentru a îi informa despre deciziile pe care le va lua la minister.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW