Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Aviz negativ pentru Ion Ștefan, ministrul propus la Dezvoltare. Dezbaterile s-au axat pe casa de 910 mp pe care acesta o deține la Focșani

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 30 octombrie 2019 Etichete: , , , , ,

Aviz negativ pentru ministrul propus la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației – 19 voturi „împotrivă” și 17 „pentru”.

Audierea lui Ion Ștefan s-a axat pe disputa legată de casa de 910 mp pe care acesta o deține la Focșani dar și pe faptul că nu plătește impozitul aferent. În documentele Primăriei, acesta figurează că achită impozit pentru o locuință de 76 de mp. El a fost însoțit la audieri de Ludovic Orban care a și răspuns la multe întrebări, ceea ce stârnit nemulțumirea parlamentarilor PSD. Olguța Vasilescu a cerut ca acesta să fie lăsat să răspundă.

„Casa am construit-o în anii 2000, când eram tânăr antreprenor. Poate și dvs. ați fost la magazin și v-ați cumpărat un costum mai mare. Apropo de suma ce o datorez Primăriei Focșani, cred că e foarte important ca Primăria Focșani să emită acel document de impunere fiscală. Primăria nu și-a făcut treaba. O administrație PSD de 19 ani care și-a neglijat încasarea taxelor. (…)

Ce am construit eu în domeniul privat în ultimii ani a generat pentru bugetul de stat aproape de 20 milioane de euro. Puteam oricând că plătesc această sumă, dar orice om mai și greșește și n-am știut de această taxă, primăria nu m-a informat. E vorba de 1.500 de lei, familia mea a și luat legătura cu primăria.

Dacă urmăriți declarația mea de avere, vedeți și dividendele încasate de mine. Eu nu sunt un om sărac, am încasat dividende de milioane. Banii sunt înregistrați, totul e legal”, a spus Ion Ștefan la audieri.

Pe de altă parte, Ion Ştefan, a prezentat și prioritățile pe care le va avea. El a spus că prima măsură pe care o va lua în mandatul său va viza plata tuturor facturilor pe PNDL 1 şi PNDL 2.

„Prioritatea numărul 1, chiar numărul 1, acum, este să asigurăm plata tuturor facturilor restante pe PNDL 1 şi 2, să asigurăm sumele necesare UAT-urilor pentru plata facturilor către constructori. Sunt, deja, întârzieri serioase, în multe locuri constructorii părăsesc lucrările în prag iarnă, acum, când vorbim noi. Necesarul pentru achitarea facturilor restante şi a plăţilor ce urmează a fi făcute până la sfârşitul anului este de aproximativ de 1 miliard de lei. Astăzi, din ce am înţeles şi eu, urmează ca circa 400 de milioane de lei să fie disponibilizaţi, iar prima mea decizie de ministru (…) va fi să dăm o decizie ca aceşti bani să ajungă la UAT-uri. Vreau să fiu foarte clar, vom continua toate lucrările pornite, demarate pe PNDL 1 şi PNDL 2, dar, în calitate de ministru, voi fi foarte atent cu aceste cheltuieli, cheltuirea banului public. Sunt convins că nimeni nu mai vrea să audă de achiziţii dubioase, ca, de exemplu, becuri stradale cumpărate cu 2.000 de euro bucata. Lucrul ăsta s-a întâmplat, ştiţi foarte bine. Risipa banului public trebuie să dispară”, a afirmat Ion Ştefan.

O altă urgenţă, a completat el, este finalizarea lucrărilor la stadioanele bucureştene în vederea Campionatului European de Fotbal de anul viitor. Ion Ştefan a precizat că a fost deja într-o vizită pe şantierele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf, pentru a vedea stadiul lucrărilor.

„Administraţia publică are resurse să se modernizeze şi vom sprijini orice intenţie pentru ca serviciile oferite cetăţenilor să fie mai bune, de calitate şi ieftine. Trebuie să renunţăm la acele avize care nu sunt necesare oamenilor, dar sunt necesare pentru instituţiile care constituie venituri proprii şi trăiesc bine din aceste taxe. Este cazul, de exemplu, şi al Inspectoratului de Stat în Construcţii, o instituţie cu specialişti foarte buni, dar care trebuie reformată, o instituţie unde un director poate ajunge să aibă un salariu mai mare decât un parlamentar sau ministru”, a declarat Ion Ştefan.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW