Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Avionul prăbușit în Iran ar fi fost doborât “din greșeală”. Trump: Am suspiciunile mele

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Este foarte posibil ca avionul ucrainean cu 176 de pasageri care s-a prăbușit în Iran să fi fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană, transmite presa internațională care citează oficiali ai Pentagonului. Chiar și președintele american Donald Trump are suspiciuni în ceea ce privește cauzele tragediei aviatice.

Potrivit Newsweek și CBS, avionul ucrainean Boeing 737-800 ar fi fost doborât de o rachetă model Tor-M1, fabricată în Rusia și folosită de Iran.

Iranul neagă aceste informații, dar cu toate acestea autoritățile din Teheran refuză să predea cutia neagră a avionului care s-a prăbușit.

De cealaltă parte, autoritățile ucrainene au anunțat că merg și pe această pistă și că cercetează atent circumstanțele în care s-a produs accidentul aviatic.

Chiar și președintele american are suspiciuni privind cauza dezastrului aerian, Donald Trump declarând: „Ei bine, eu am suspiciunile mele. Nu vreau să spun, deoarece au şi alţii suspiciunile lor. Dar poate a făcut cineva vreo greşeală în partea cealaltă…, nu au fost sistemele noastre. Nu există nicio legătură cu noi”.

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață. Aeronava decolase de puțin timp de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

sursa foto: Agerpres

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW