Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Avioane MApN, deteriorate după ce ar fi fost alimentate cu combustibil neconform. Anchetă a DIICOT

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Mai multe avioane ale Ministerului Apărării ar fi suferit deteriorări, după ce ar fi fost alimentate cu combustibil neconform, iar doi oameni de afaceri sunt cercetați de DIICOT Ploiești întrucât ar fi fost afectată securitatea națională, relatează Agerpres.

La nivelul DIICOT Ploiești ar exista un dosar care se află încă în faza de urmărire penală și care i-ar viza, printre alții, pe oamenii de afaceri Cristian Berendel și Dan Florin Berendel.

În aprilie 2021, Curtea de Apel Ploiești a respins propunerea de arestare preventivă a celor doi afaceriști, acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și acte de diversiune.

În motivarea instanței, citată de Agerpres, se arată că firma respectivă ar fi încheiat un contract cu Ministerul Apărării în anul 2018, prin care se angaja să livreze kerosen importat din Grecia și Turcia pentru alimentarea unor avioane ale Armatei.

În schimb, reprezentanții MApN ar fi fost induși în eroare, întrucât combustibilul livrat efectiv ar fi fost diferit de cel prevăzut de contractul menționat.

Urmare a folosirii acestui combustibil, anumite avioane aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au suferit deteriorări. Din cercetările efectuate în cazul reparaţiilor efectuate, a cauzelor care au generat aceste efecte nefaste, a rezultat că s-a adus atingere integrităţii aparatelor de zbor respective reparate la SC Aerostar(…)Toate aceste lucruri au avut un impact major în detrimentul securităţii naţionale”, se mai arată în motivarea citată.

Prejudiciul din dosar s-ar ridica la 32 de milioane de lei.

Prezent la Alba Iulia, premierul Nicolae Ciucă a precizat că nu cunoaște cazul, dar a menționat că nu crede că „și-ar permite cineva să se joace cu un astfel de subiect”.

Nu cred că poate fi vorba de combustibil de proastă calitate, pentru că nu ar zbura. Nu cred că poate să îşi permită cineva să se joace cu un astfel de subiect”, a comentat premierul, citat de Agerpres.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW