Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Avertizare de cod roșu de caniculă pentru sâmbătă și duminică, în toată țara

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 11 iulie 2024

Meteorologii anunță cod roșu de caniculă,  în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi prognozate de până la 41 de grade Celsius.

Temperaturile maxime vor fi de 34- 36 de grade, va fi disconfort termic ridicat şi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

„În cea mai mare parte a ţării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 şi 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum şi în sudul Crişanei şi al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, transmite ANM.

Sâmbătă şi duminică va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu în Maramureş, Transilvania, Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali, valul de căldură va persista şi se va intensifica. Temperaturile maxime vor fi de 35-40 de grade.

Tot sâmbătă şi duminică, va fi în vigoare o avertizare cod roşu, pentru Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37-41 de grade.

Foto: Pixabay

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW