Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Avertizare cod portocaliu de averse torenţiale în şase judeţe / Cod galben de instabilitate atmosferică în alte zece

By news.ro , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2023

Meteorologii au emis duminică o avertizare cod portocaliu de averse torenţiale în şase judeţe din vestul ăi sud-vestul ţării. Alte zece judeţe suny vizate de o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă în intervalul 24 septembrie, ora 15 – 25 septembrie, ora 03, fiind aşteptate averse torenţiale.

Sunt afectate: judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj şi zona de munte a judeţului Hunedoara.

„În judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj şi zona de munte a judeţului Hunedoara vor fi averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40…50 l/mp şi izolat de peste 70 l/mp”, transmit meteorologii.

Pentru intervalul 24 septembrie, ora 13 – 25 septembrie, ora 10, va fi în vigoare un cod galben de de instabilitate atmosferică.

”În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55…70 km/h şi pe alocuri grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25…30 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp”, conform ANM.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW