Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Avertismentul specialiștilor în securitate cibernetică: „ Dacă nu ai da unui necunoscut de pe stradă date sensibile, atunci de ce să faci acest lucru în mediul online?”

By news.ro , in Stirile zilei , at 15 mai 2024

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) transmis, miercuri, un avertisment şi solicită utilizatorilor de internet să fie la fel de precauţi în mediul online ca în viaţa fizică.

„Activează reflexele de securitate fizică pe care le pui în aplicare zi de zi şi în mediul online! Dacă nu ai da unui necunoscut de pe stradă date sensibile, atunci de ce să faci acest lucru în mediul online?”, au transmis, miercuri, specialiştii DNSC.

„Să zicem că vă comportaţi offline ca în online: mergeţi în locuri nepotrivite, fără exitare, comunicaţi informaţii personale oricui vi le solicită – numele, prenumele, adresa. (…) Fiţi precauţi, online şi offline”, se mai arată într-un clip video pe care DNSC l-a distribuit pe Facebook.

Specialiştii în securitate cibernetică cer utilizatorilor de internet să aibă o rutină de securitate zilnică şi să rămână la curent cu cele mai noi tipuri de ameninţări.

Sursa foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW