Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Avertismentul OMS: Trebuie să fim pregătiți pentru al doilea val al epidemiei de coronavirus. Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 mai 2020 Etichete: , , ,

Coordonatoarea pe partea tehnică a echipei de răspuns la coronavirus a Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Van Kerkhove, a avertizat că noul Covid-19 începe să reapară în mai multe locuri în care fusese deja suprimat.

Kerkhove susține că mai multe dintre locurile care au câștigat, inițial, lupta împotriva virusului se confruntă, acum, nu un al doilea val de infecții, dând exemplu țări precum Coreea de Sud, Singapore și Wuhan, orașul de unde ar fi început pandemia.

Motivele care au dus la reapariția virusului diferă de la un loc la altul, de exemplu, în Seul a pornit de la cluburile de noapte, iar în Singapore virusul apare în special în zona căminelor în care locuiesc imigranții care lucrează în metropolă.

„Dar ceea ce este cu adevărat important este că în China, Coreea sau Singapore, există sisteme de identificare rapidă a virusului şi urmărirea contacţilor celor infectaţi. În plus, ei nu au lăsat garda jos niciodată. Aceasta este o lecţie pentru toate ţările. Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea, pentru a se dezvolta din nou. Şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta”, a declarat oficialul OMS, citat de CNN.

Mai multe țări se grăbesc să ridice restricțiile care au fost necesare pentru a ține sub control virusul, însă Maria Van Kerkove susține că ar trebui să se ia în cosiderare mai multe aspecte înainte de a se face asta.

”Care este riscul de reapariţie? Avem cu adevărat situaţia sub control? Avem sisteme de identificare rapidă a cazurilor? Putem identifica rapid contacţii? Avem paturi de spital? Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie luată serios în considerare posibilitatea de a nu fi pregătiţi pentru ridicarea restricţiilor”, a spus Van Kerkhove.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW