Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Avertismentul OMS: Riscăm să revenim la izolare dacă relaxăm prematur restricţiile

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , , ,

Președintele Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că „riscul revenirii la măsurile de izolare este foarte real” în țările care au luat decizia de a relaxa măsurile impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Șeful OMS a declarat că relaxarea trebuie să se facă gradual și să se acorde atenție riscului cazurilor importante.

Tedros Adhanom Ghebreyesus explică faptul că riscul revenirii la un număr mare de cazuri există, mai ales dacă țările nu reușesc să gestioneze cu mare atenție tranziția și nu fac acest lucru printr-o abordare în etape.

OMS insistă ca etapa de relaxare a restricțiilor să se facă gradual, să se acorde atenție numărul cazurilor noi de infectare, pentru ca sistemul sanitar să poată face față unui al doilea val de infectare.

Directorul general al OMS a insistat că nu pot fi excluse viitoare valuri epidemice de COVID-19, dar în faţa acestei posibilităţi ”nu trebuie să răspândim panica”, ci ”să ne pregătim, pentru că acum avem oportunitatea să aşezăm sistemele sanitare pe baze solide”.

„Dacă am învăţat ceva din această criză este că investind acum (în sănătate) vom putea să salvăm vieţi mai târziu”, a concluzionat Tedros Ghebreyesus, explicând că ”istoria ne va judeca în funcţie de cum răspundem pandemiei şi de măsurile pe care le luăm”, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW