Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Avertismentul lui Ionel Dancă, înainte de ședința decisivă a liberalilor în care vor alege între PSD și USR

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 7 noiembrie 2021

Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al PNL și unul dintre liberalii care s-au dezafiliat de grupurile parlamentare ale PNL, atrage atenția că statutul partidului prevede că politica de alianțe/coaliții se aprobă de Consiliul Național al PNL. Asta în condițiile în care PNL decide luni, 8 noiembrie, dacă va continua negocierile cu USR sau cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern.

După cum a anunțat președintele PNL, Florin Cîțu, decizia va fi luată în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național (BPN), prevăzută să aibă loc luni seara, la ora 19:00.

„Nu știu ce decizii pregătesc cei care conduc acum PNL dar le spun să citească cu atenție statutul partidului. Politica de alianțe și de coaliție parlamentară sau guvernamentală precum și candidatul pentru funcția de Prim-ministru se aprobă de către Consiliul National al Partidului Național Liberal.

Potrivit art. 86, lit. c) din Statutul PNL, Biroul Politic Național propune Consiliului Național încheierea de alianțe electorale politice precum și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală. Iar Consiliu Național, în temeiul art. 81, lit. q), aprobă alianțele politice și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală. Sigur, nu mă astept de la unii care nu au avut vechimea necesară in PNL pentru a candida la funcțiile pe care le ocupă acum să cunoască statutul PNL sau să-l respecte.

Din păcate, drama democratiei românești, în acest moment, este că niciunul dintre cei care au preluat ostil puterea de decizie în PNL, de la președintele Klaus Iohannis la noul președinte al partidului până la posibilul candidat de prim-ministru, nu dau doi bani pe respectarea democrației din interiorul Partidului Național Liberal și, implicit, pe democrația din România”, a scris Ionel Dancă duminică, 7 noiembrie, pe contul său de Facebook.

Statutul Partidului Național Liberal

Context

Florin Cîțu, liderul PNL, a anunțat vineri, 5 noiembrie, că liberalii vor decide luni, 8 noiembrie, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național (BPN), dacă vor continua negocierile cu USR sau cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern. Premierul demis s-a declarat mulțumit după ambele negocieri purtate atât cu social-democrații, cât și cu cei din USR.

Şedinţa BPN a fost programată pentru ora 19:00.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW