Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Avertismentul lui Blinken pentru Lavrov: Lumea nu va recunoaște niciodată teritoriile anexate

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 iulie 2022

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a purtat vineri, 29 iulie, o discuție telefonică „deschisă” cu șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, în care principalele teme de discuție au fost schimbul de deținuți între Federația Rusă și SUA și invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina.

La finalul discuției, secretarul de stat american a transmis că l-a avertizat pe Serghei Lavrov în ceea ce privește planurile Federației Ruse, de a anexa teritoriile ocupate din Ucraina.

Lumea nu va recunoaște teritoriile anexate. Dacă continuă cu acest plan, vom impune sancțiuni suplimentare, ce vor aduce un cost semnificativ pentru Federația Rusă”, l-a avertizat șeful diplomației de la Washington pe omologul de la Kremlin, citat de Reuters.

În replică, Lavrov a transmis că Federația Rusă își va atinge obiectivele „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Continuarea livrărilor de armament NATO și SUA către forțele ucrainene, nu fac altceva decât să prelungească agonia regimului din Kiev, să prelungească conflictul și să crească numărul de victime”, a fost mesajul lui Lavrov pentru Blinken.

Totodată, Blinken a subliniat că lumea se așteaptă de la Federația Rusă să respecte acordul de reluare a exporturilor ucrainene de grâne.

Ambasadorul nostru din Ucraina a fost în Odessa (n.r. vineri dimineață). Ne-a confirmat că navele ucrainene sunt încărcate și gata să părăsească porturile(…)Ne-am dori să vedem acest lucru cât mai curând posibil”, a spus secretarul de stat al SUA.

Ca răspuns, ministrul rus de Externe a precizat că situația alimentară globală este afectată de sancțiunile impuse de SUA Federației Ruse.

Apelul dintre cei doi a durat aproximativ 25 de minute și nu au existat polemici, fiind catalogat de un oficial american drept „un apel de afaceri”. Reprezentantul Federației Ruse a indicat că polemica legată de schimbul de deținuți dintre cele două țări va fi abordată în secret.

Sursă foto: Russia OSCE Mission / Twitter

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW