Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Avertismentul liberalilor pentru USR PLUS: Dacă votează moțiunea, nu vom mai negocia cu ei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2021

Liderii Partidului Național Liberal, reuniți în ședința Biroului Executiv, marți, 28 septembrie, au decis să transmită un avertisment USR PLUS că vor renunța la orice colaborare, dacă parlamentarii acestei formațiuni vor vota moțiunea de cenzură. 

„Partidul Național rămâne ferm în spatele președintelui și premierului. Așteptăm ca partenerii de la USR PLUS să vină să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie dacă USR PLUS va vota moțiunea de cenzură alături de PSD și AUR. În acel moment nu va mai negocia cu cei de la USR PLUS”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței Biroului Executiv.

În cadrul ședinței, liberalii au decis formarea a două echipe de negociere, la Camera Deputaților și la Senat, pentru a convinge parlamentari de la alte formațiuni să nu voteze moțiunea pentru demiterea cabinetului Cîțu.

Moțiunea PSD intră la vot

La scurt timp după decizia Curții Constituționale, Partidul Social Democrat a depus, la rândul său, moțiune de cenzură pentru demiterea cabinetului condus de Florin Cîțu. Decizia social-democraților survine în contextul în care, timp de mai multe săptămâni, s-au opus în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului stabilirii unui calendar precis pentru votarea moțiunii USR PLUS – AUR, fapt în urma căruia au fost acuzați de coabitare cu liberalii și președintele Iohannis.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură a PSD să fie votată în plen în data de 5 octombrie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *