Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Avertismentul doctorului Musta: Paharul s-a umplut / Lucrurile vor scăpa de sub control şi va fi foarte rău pentru comunitate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , ,

Dr. Virgil Musta, de la Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, este de părere că situația epidemiologică ar putea scăpa de sub control și anunță că Spitalul nu mai are Redemsivir. Managerul Spitalului, Dr. Cristian Oancea, anunță că la ATI nu mai este niciun loc liber.

Medicul Virgil Musta a declarat, marți, că Spitalul nu mai are Redemsivir, medicament antiviral de care depind mulți pacienți de COVID.

Am primit un stoc destul de bun, numai că l-am folosit. Sunt mulţi pacienţi care necesită terapie. E un medicament util şi l-am folosit. Urmează, foarte probabil, să primim, am făcut comandă la Minister. În momentul de faţă nu îl avem în spital. Avem medicamente similare ca eficienţă. Cred că au fost peste 300 de doze, dar s-au consumat destul de repede. Şase se dau la un singur pacient şi pacienţii sunt mulţi. Niciun medicament antiviral nu are eficienţă clar dovedită. Nici Remdesivir nu poate fi dat la orice pacient, depinde de comorbidităţile pe care le are”, a declarat Virgil Musta.

În plus, acesta susține că situația epidemiologică din România va scăpa de sub control, iar comunitatea ar putea avea de suferit.

Eu cred că e foarte important să ne evaluăm foarte bine riscurile, iar acolo unde sunt activităţi, unde nu se păstrează cele trei reguli de aur, acolo unde sunt activităţi unde nu se pot păstra, acele activităţi trebuie restricţionate şi trebuie foarte bine şi foarte ferm acţionat pentru că paharul s-a umplut şi nu cred că doreşte cineva cineva să ajungem în situaţia în care a fost Italia, Franţa sau Spania în care eu spun că, de fapt, nu mai discutăm despre o fază prima sau a doua a pandemiei, ci discutăm despre o fază controlabilă pe care am avut-o până acum şi o fază necontrolabilă a pandemiei în care lucrurile vor scăpa de sub control şi va fi foarte rău pentru comunitate”, a adăugat Musta.

Doctorul Cristian Oancea susține că la ATI nu mai este niciun loc liber, dar niciun pacient nu va fi defavorizat din punct de vedere terapeutic. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a declarat că spitalul urmează să primească și medicamentul Redemsivir.

„În ATI nu mai este niciun loc, cred că mai sunt 4-5 locuri în Terapia – unitate mobilă de la Spitalul Judeţean. Spitalul Municipal era plin şi inclusiv la Lugoj, Terapia era plină. Locurile ce ţin de secţie, de patologia de COVID, forme moderate sau severe, în acest moment la Pneumologie avem trei locuri, nu ştiu exact câte la Infecţioase, deci suntem într-o dinamică, de la oră la oră. Avem medicaţii antivirale şi urmează să primim în zilele următoare de la Ministerul Sănătăţii şi Remdesivir. Niciun pacient nu este defavorizat, în acest moment, din punct de vedere terapeutic”, a declarat Cristian Oancea.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW