Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Avertisment din partea Kremlinului: Orice adunare neautorizată pentru Navalnîi înseamnă încălcarea legii

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 1 martie 2024 Etichete: , , , ,

Kremlinul a afirmat vineri că orice adunări neautorizate în sprijinul regretatului lider al opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, care urmează să fie înmormântat vineri la Moscova, vor încălca legea, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Într-o teleconferință cu jurnaliștii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să facă o evaluare a lui Navalnîi ca figură politică și a declarat că nu are niciun mesaj de transmis familiei acestuia.

Aleksei Navalnîi, cea mai cunoscută figură a opoziţiei din Rusia, a decedat subit pe 16 februarie într-o colonie penală din Arctica, unde își ispășea pedepsele, care totalizau peste 30 de ani de închisoare.

O mulțime mare de oameni s-a adunat vineri în apropierea bisericii din Moscova, unde urmează să fie oficiată slujba înainte de înmormântare, iar susținătorii săi au îndemnat oamenii să iasă seara în memoria sa în orașele din Rusia.

„Doar pentru a ne reaminti: avem o lege care trebuie respectată. Orice adunări neautorizate vor fi o încălcare a legii, iar cei care participă la ele vor fi traşi la răspundere – din nou, în conformitate cu legea în vigoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW