Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Avertisment de inundații în 19 județe din țară. În total 90 de localități au fost afectate de ploile abundente – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ploile abundente de luni au produs inundații în 19 județe din țară, cele mai afectate fiind Alba, Bihor, Caraș-Severin, Harghita, Mureș, Neamț și Suceava.

Începând de ieri seară și până mâine la prânz se află în vigoare o avertizare hidrologică de COD ROȘU de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova, Bistrița și Prut.

Sunt vizate județele din jumătatea de nord a țării: Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava.

IGSU a dispus suplimentarea personalului și a tehnicii de intervenție în județele Neamț și Suceava.

Cele 16 motopompe de mică și mare capacitate (9 trimise în sprijin în Suceava, iar 7 în Neamț) sunt mobilizate din județele Bacău, Sălaj, Vaslui, precum și din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. Totodată, alte 13 motopompe (6 din Mureș și 7 din Satu-Mare) sunt pregătite să vină în sprijinul pompierilor din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș. Deplasarea tehnicii în zonele afectate se va face numai dacă situația o va impune”, precizează IGSU.

Pompierii au acționat pentru extragerea apei din 171 case, 286 curți și 98 beciuri/subsoluri.

Intervențiile pompierilor

❗ O situație care a impus evacuarea unei familii a avut loc în municipiul Aiud din județul Alba, unde pompierii au intervenit pentru scoaterea din locuința inundată a doi adulți și a unui copil de 9 luni.

❗ Un eveniment deosebit s-a înregistrat și în localitatea Dimitrie Cantemir, județul Vaslui, unde este căutată o femeie în vârstă de aproximativ 75 de ani, posibil luată de viitura formată în după-amiaza zilei de ieri. Căutările au fost oprite pe timpul nopții, urmând a fi reluate în această dimineată.

❗ Totodată, în localitatea Oravița, județul Caraș-Severin au fost evacuate temporar 3 persoane dintr-o anexă inundată datorită precipitațiilor însemnate cantitativ acumulate într-un interval scurt de timp care au determinat scurgeri de pe versanți, torenți și pâraie.

❗ La nivelul județului Bihor pe raza localităților Budoi, Voievozi și Cupăr au fost salvate din calea viiturii 6 persoane, fără a avea nevoie de îngriji medicale.

❗ Și în județul Botoșani s-a produs un eveniment care putea pune în pericol viața oamenilor. În localitatea Rădăuți Prut viitura a surprins un autoturism, iar cele 4 persoane aflate în interior au rămas blocate. A fost nevoie de intervenția pompierilor și a unui buldoexcavator pentru a-i duce într-un loc sigur.

sursa foto: IGSU

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW