Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Avertisment al OMS: Este foarte probabil să ajungem la două milioane de decese

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Organizația Mondiala a Sănătății avertizează că este foarte posibil ca decesele cauzate de coronavirus să ajungă la două milioane, dacă nu nu se fac eforturi pentru combaterea pandemiei, transmite Agerpres.

„Dacă nu facem tot ce este posibil, numărul despre care vorbiţi (2 milioane – n.r.) nu este numai de luat în calcul, dar din nefericire foarte probabil. (..) Dacă nu continuăm să facem mai mult, să evoluăm, în natura, scara şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom avea în faţă acest număr sau din nefericire unul chiar mai ridicat. Timpul acţiunii este acum. (..) Nu este vorba numai de a testa şi trasa, nu numai de a acorda îngrijiri medicale, nu numai de a aplica distanţarea socială, nu numai de a lucra la vaccinuri, ci de a face toate aceste lucruri în acelaşi timp”, a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, cel puțin 980.000 de persoane au decedat în întreaga lume, fiind înregistrarte peste 32 de milioane de cazuri de îmbolnaviri.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *