Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


„Avere” în urma anabolizantelor produse ilegal. DIICOT a reținut 11 persoane

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 30 martie 2023 Etichete: , ,

DIICOT a anunţat rezultatele percheziţiilor efectuate miercuri, 29 martie, în cazul primului laborator clandestin de produse anabolizante descoperit în România.

Gruparea infracțională cu rădăcini și în Republica Moldova, ar fi putut produce nelegal peste un milion de doze anabolizante.

În urma descinderilor în România şi Republica Moldova, au fost descoperite şi ridicate 340.000 de comprimate conţinând diverse substanţe, 20.000 de flacoane cu doze multiple de substanţe, 28.000 de fiole, 433 de seringi, 8.500 de etichete, 6,5 kilograme de pulberi active, 46 litri de substanţe active lichide şi 100 kilograme de celuloză microcristalină. Anabolizantele favorizeaza sinteza proteinelor, mai ales in muschi si in oase. Sunt indicate in lupta impotriva carențelor in proteine, in osteoporoze (boli care fragilizeaza oasele) și sunt recomandate, în mod frecvent, sportivilor de performanță.

„Avere” din anabolizante produse ilegal

De asemenea, au fost ridicate sumele de 47.000 euro, 42.000 lei, 193.000 lei moldoveneşti, 15.800 USD, precum şi 8 ceasuri de lux, 2 cristale (posibil pietre preţioase), 5 autoturisme, 2 portofele de criptomonede offline, 25 telefoane mobile şi 17 carduri bancare.

Din activităţi a rezultat faptul că gruparea care a înfiinţat laboratorul a avut pe stoc produse şi substanţe active suficiente pentru producerea a peste un milion de doze de anabolizante (sub formă de comprimate, fiole, flacoane sau pulberi), transmite DIICOT.

Grupare era condusă de un absolvent al facultăţii de farmacie din Republica Moldova. Procurorii DIICOT au reținut 11 persoane și vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Sursă foto: DIICOT

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW