Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii: Avem semnale că în unele situații, angajatorii au cerut angajaţilor să vină la muncă, deși erau în șomaj tehnic

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandra, susține că are informații conform cărora există situații în care angajații sunt obligați să vină la muncă, deși sunt înscriși în șomaj tehnic. Astfel, cei care se află într-o astfel de situație, sunt încurajați de Minister să se adreseze Inspectoratelor Teritoriale de Muncă.

„Avem semnale şi nu mă feresc să o spun, de situaţii în care, deşi au declarat suspendare temporară a activităţii pentru angajaţii lor, adică înscrierea lor în şomaj tehnic, condiţie în baza căreia se putea adresa solicitarea de fonduri din partea Guvernului, în unele situaţii, angajatorii au cerut angajaţilor să vină la muncă. Încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situaţie să se adreseze Inspectoratelor Teritoriale de Muncă şi să sesizeze dacă acest lucru s-a întâmplat”, a declarat vineri Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

Violeta Alexandru a precizat că suspendarea activității înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu și nu i se dau sarcini, menționând că deși este o perioadă dificilă, legea trebuie respectată de toată lumea.

„Eu ştiu că trecem printr-o perioadă dificilă, dar trebuie să respectăm cu toţii legea şi trebuie să recunoaştem asumat că atunci când depui o cerere cu respectarea cadrului legal şi anume cu suspendarea temporară a contractelor de muncă, suspendare înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu, rămâne într-un alt spaţiu decât spaţiul de muncă sau nu i se da sarcini de făcut în această perioadă, angajatorul asumând acest lucru prin solicitarea adresată în vederea obţinerii fondurilor guvernamentale. Am cerut Inspectoratelor Teritoriale de Muncă să urmărească în ce măsură există sesizări din partea angajaţilor cărora li s-a cerut să desfăşoare activităţi deşi erau în şomaj tehnic”, a spus ministrul.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/avem-semnale-ca-in-unele-situatii-angajatorii-au-cerut-angajatilor-sa-vina-la-munca-desi-erau-in-somaj-tehnic/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW