Wednesday, October 23, 2024
Jurnalism corect


Avarie majoră în rețeaua de termoficare din Capitală / Firea nu ratează ocazia să îl atace pe Nicușor Dan

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2024

O avarie majoră s-a produs în seara zilei de marți, 23 aprilie, pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET București Vest, a anunțat Electrocentrale București (ELCEN) într-un comunicat de presă postat pe Facebook.

Conform ELCEN, două centrale electrice de termoficare (CET) au fost oprite. CET București Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăvești nu mai furnizează apă de adaos și nu poate fi repornită.

„O avarie majoră s-a produs marți, în jurul orei 18:00 pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET București Vest. Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare.

O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală. În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice”, se arată în comunicatul de presă citat.

Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidat al PSD în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei nu a ratat ocazia să îl atace pe Nicușor Dan.

Fostul edil general afirmă că jumătate dintre bucureşteni au motive să-i ”mulţumescă” actualului primar general, întrucât se spală cu apa încălzită la ibric.

„Jumătate dintre locuitorii Capitalei au motive să-i spună “Mulțumesc” actualului primar general! Se spală cu apă încălzită la ibric!

3.700 de blocuri, cele mai multe în sectorul 6, nu au apă caldă! Mai e şi frig afară! Este una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani, iar două dintre cele patru CET-uri s-au oprit.

Ce face primarul general în acest timp? Ce știe cel mai bine când apare o criză : nimic!

E bine, totuși, că se laudă cu kilometri peste kilometri de țevi vechi înlocuite, cu șantiere deschise din banii europeni munciți de noi”, a scris Gabriela Firea într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Elcen

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW