Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Avalanșă în Munții Făgăraș. Echipele de intervenţie au început evacuarea unor turiști rămași izolați

By news.ro , in Stirile zilei , at 5 februarie 2023 Etichete: , ,

Echipele de intervenţie au început evacuarea persoanelor rămase izolate la cabana Capra din Munţii Făgăraş. Este vorba despre 50 de turişti şi 10 angajaţi ai cabanei. Autorităţile anunţă că avalanşa care a lovit cabana are o lungime de doi kilometri, de la locul în care valul de zăpadă s-a rupt până la clădire şi parcare.

Anunţul privind demararea acţiunii de coborâre a persoanelor izolate în cabana Capra în urma avalanşei produse sâmbătă seară a fost făcut de către prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.
În cabană se aflau, la momentul avalanşei, 60 de persoane: 50 de turişti din Bucureşti, Timiş şi Argeş şi zece membri ai personalului.

La acţiunea de evacuare participă 18 militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, 6 militari veniţi de la Inspectoratele Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea, 6 salvatori montani, 10 poliţişti şi 3 jandarmi montani.
„Avalanşa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime. Aceasta este distanţa din punctul din care se presupune că a pornit şi până unde s-a oprit. Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana şi o alta a curs spre parcare şi a afectat maşinile parcate acolo. De asemenea, forţele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte 7 avalanşe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis şi până la Capra”, a precizat prefectul Radu Perianu.

Drumul către cabana Capra, Transfăgărăşan, este închis atât la intrarea dintre judeţul Argeş, cât şi dinspre Sibiu, fiind montate panouri dar şi barieră pe care şoferii obişnuiesc să o ridice pentru a intra cu maşinile către locurile de cazare.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW