Thursday, March 4, 2021
Jurnalism corect


Avalanșă de dosare pe numele lui Mazăre. Actualul primar al Constanței este și el anchetat

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 3 iulie 2019 Etichete: , ,

DNA Constanța anunță că s-au făcut demersuri în mai multe dosare în care este vizat Radu Mazăre. Fostul primar a fost dus, miercuri, la sediul instituției pentru a lua la cunoștință actele procurorilor. În una dintre cauze este cercetat și actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău.

Actualul primar din Constanţa, cercetat alături de Radu Mazăre

Radu Mazăre, Decebal Făgădău, fost viceprimar, actual primar, Luiza Tănase, arhitect șef al primăriei, Fulvia Dinescu , fost director în cadrul instituției, și Nicoleta Constantin, fostă șefă a serviciului autorizații în construcții, sunt cercetați pentru fapte privind construcția ilegala în Mamaia a unui hotel.

Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire, emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanța, spun procurorii. Ulterior, judecătorii au desființat autorizația de construcție.

Fostul primar, acuzat că a vândut terenuri din proprietatea municipiului la preţuri subevaluate sau fără licitaţie

„În al doilea dosar, Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, faptă ce ar fi fost comisă în 2007 si ar viza vânzarea directă, fără licitație, a unei suprafețe de 4.000 mp de teren, amplasată în zona lacului Siutghiol.

Inculpatul a perfectat contractul de vânzare-cumpărare a acestui teren, deși prețul de 110.000 euro fără TVA (25,25 euro/mp) era vădit mai mic decât cel real (300.305 euro fără TVA).În luna noiembrie 2012, procedând în aceeași manieră, inculpatul a permis realizarea unui schimb de terenuri cu o societate comercială în condiții vădit păgubitoare pentru patrimoniul municipiului Constanța.

Tranzacția a fost una inutilă și a reprezentat o formă disimulată de înstrăinare directă (nu prin licitație publică) și la prețuri mult mai mici decât cele reale a unor terenuri ce prezentau interes pentru firma respectivă.

Tranzacția a fost încheiată în forma propusă de inculpat în anul 2018, iar prin această tranzacție societatea comercială a cedat suprafața de 542 mp, evaluată la suma de 15.718 euro, și a primit la schimb 412 mp, evaluați la 76.396 euro”, explică DNA.

Al treilea dosar vizează tot fapte de abuz în serviciu, comise în intervaluol 2007-2009. Procurorii spun că ar fi înstrăinat din domeniul privat al municipiului Constanța, la un preț subevaluat, opt terenuri cu suprafața totală de 6000 mp situate în Mamaia. Deși prețul ajungea la 2.200.000 euro, acestea au fost vândute cu 700.000 euro.

Ultimul dosar vizează infracțiuni de abuz în serviciu, fiind vizați 29 de funcționari ai primăriei.

În perioada octombrie 2008 – februarie 2012, funcționarii respectivi, cu încălcarea legii, au înstrăinat către mai multe persoane fizice și juridice, un număr de 32 de terenuri (în total 14.922 mp) la prețuri vădit mai mici decât cele reale”, arată DNA.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW