Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Unirii | Ministrul Transporturilor a anunțat scoaterea în curând la licitație a documentației tehnice pentru secțiunea Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 august 2020 Etichete: , , , , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentele necesare scoaterii la licitație a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru secţiunea Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, parte din proiectul „Autostrada Unirii”, cea care va lega Moldova de Transilvania, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Prezent la Iași, Lucian Bode a promis că șoseaua de mare viteză va fi finalizată până la finele anului 2027, în eventualitatea în care nu se vor înregistra blocaje.

„Toată lumea spune, în regulă, foarte bine, termene, studii de fezabilitate, când veţi finaliza Autostrada Unirii. Am spus, repet, în condiţiile în care procedurile sunt în linie dreaptă şi nu avem parte de contestaţii, ceea ce propuneam să schimbăm modul în care se judecă aceste contestaţii, să nu stăm ani de zile în instanţă, anul 2027 din punctul nostru de vedere este anul în care Autostrada Unirii ar trebui să fie finalizată”, a afirmat ministrul Bode, citat de AGERPRES.

De asemenea, oficialul a precizat că pentru pentru completarea studiului de fezabilitate pe secţiunea Târgu Mureş-Târgu Neamţ a fost acordată o extensie de timp de șase luni.

„Asta înseamnă că la începutul anului 2021, în ianuarie, avem finalizată revizuirea studiului de fezabilitate. Etapa următoare fiind cea de scoatere la licitaţie a proiectării şi execuţiei. Sunt aproximativ 200 de kilometri. Pentru secţiunea Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, astăzi am anunţat transmiterea de către ANAP a documentaţiei, vom urca pe SICAP anunţul pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi întocmirea proiectului tehnic. Astfel, după această etapă vom putea scoate la licitaţie execuţia”, a declarat ministrul Transporturilor.

Sursa foto: Inquam Photos/Alex Nicodim

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW