Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Unirii: Asociația „Moldova vrea autostradă” publică informații la zi privind stadiul studiului de fezabilitate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2021

Asociația „Moldova vrea autostradă” a publicat, marți, informații actualizate privind realizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A8 Târgu Mureș-Târgu Neamț, aflat în mare întârziere. 

Conform centralizării realizate de asociație, avansul consolidat al studiului de fezabilitate este de 75%, însă există mari probleme cu realizarea studiilor geotehnice și a forajelor pe porțiunile cele mai dificile – tronsonul 2 (sectoarele 1, 2 și 3) și pe tronsonul 1 (sectorul 3).

Finanțarea prin PNRR, aflată în pericol

În prima conferință de presă în calitate de ministru al transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat ca obiectiv esențial al mandatului său obținerea finanțării prin PNRR pentru capetele tronsonului montan al A8 – Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (25 km) și Târgu Neamț – Moțca (23 km). Însă condiția esențială pentru ca acest lucru să se întâmple este ca Acciona, cea care se ocupă de realizarea studiului, să predea documentația cel puțin pe aceste porțiuni. În prezent, firma spaniolă are mobilizat în zonă un singur utilaj de forare, în vreme ce contractul prevede nu mai puțin de șase.

Autostrada Unirii

Autostrada Unirii va avea o lungime de 311 km, fiind împărțită în două segmente: Târgu Mureș – Târgu Neamț (211 km) și Târgu Neamț – Iași – Ungheni (100 km). De asemenea proiectul cuprinde și construcția unui nou pod peste Prut, la Ungheni.

Sursa foto: Facebook / CNAIR

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW